Zupa krem z brokułów i zielonego groszku

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 105 w jednej porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonego groszku Poltino
  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 1,5 litra bulionu wołowego
  • 2 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml śmietany

Sposób przygotowania:

  • W rondlu rozpuścić 2 łyżki masła i zeszklić na nich, pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  • Następnie dodać suszoną kolendrę i smażyć razem, około 1 minutę.
  • Wrzucić groszek, brokuły i dusić pod przykryciem przez 3 minuty.
  • Całość zalać bulionem wołowym.
  • Gotować około 15 minut.
  • Po tym czasie, zblendować wszystko na jednolitą masę.
  • Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę.
  • Wymieszać. Podawać z mini grzankami lub chipsami z boczku.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background