Zupa krem z brokułów i zielonego groszku

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 105 w jednej porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie zielonego groszku Poltino
1 opakowanie brokułów Poltino
1,5 litra bulionu wołowego
2 łyżeczki suszonej kolendry
sól
pieprz
1 cebula
2 łyżki masła
100 ml śmietany

Sposób przygotowania:

W rondlu rozpuścić 2 łyżki masła i zeszklić na nich, pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodać suszoną kolendrę i smażyć razem, około 1 minutę. Wrzucić groszek, brokuły i dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Całość zalać bulionem wołowym. Gotować około 15 minut. Po tym czasie, zblendować wszystko na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Wymieszać. Podawać z mini grzankami lub chipsami z boczku.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background