Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie puree z buraczków Poltino
- 1,5 szklanki ciecierzycy z puszki
- 700 ml bulionu warzywnego
- 3 łyżki śmietany 12%
- Pół pęczka kolendry
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Szczypta imbiru
- Olej do smażenia
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- W garnku podgrzać bulion i wrzucić do niego buraczki oraz drobno poszatkowaną kolendrę.
- Dodać jedną szklankę ciecierzycy i gotować przez około 5 minut.
- Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać je do bulionu z buraczkami i ciecierzycą.
- Doprawić całość solą, pieprzem i imbirem.
- Gotować jeszcze przez około 8 minut.
- Na koniec całość zblendować.
- Dodać śmietanę i wymieszać.
- Podawać posypane pozostałą ilością ciecierzycy.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0