Zupa krem z buraków z ciecierzycą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie puree z buraczków Poltino
  • 1,5 szklanki ciecierzycy z puszki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • Pół pęczka kolendry
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Szczypta imbiru
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • W garnku podgrzać bulion i wrzucić do niego buraczki oraz drobno poszatkowaną kolendrę.
  • Dodać jedną szklankę ciecierzycy i gotować przez około 5 minut.
  • Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać je do bulionu z buraczkami i ciecierzycą.
  • Doprawić całość solą, pieprzem i imbirem.
  • Gotować jeszcze przez około 8 minut.
  • Na koniec całość zblendować.
  • Dodać śmietanę i wymieszać.
  • Podawać posypane pozostałą ilością ciecierzycy.
Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background