Zupa krem z groszku i pora

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie groszku Poltino
1 duży por
1 cebula
1 marchewka
1,5 litra bulionu warzywnego
2 łyżki serka mascarpone
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
sól
pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż ładnie się zeszkli. Następnie dodać pokrojonego w talarki pora i smażyć razem, pod przykryciem, przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Do bulionu warzywnego wrzucić groszek i pokrojoną w kostkę marchewkę. 
Po usmażeniu pora z cebulą wrzucić je do bulionu z groszkiem i marchewka. Gotować, aż marchewką całkiem zmięknie. Następnie zblendować wszystkie składniki, dodać serek mascarpone oraz mieloną słodką paprykę. Wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Smacznego. 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background