Zupa krem z groszku i pora

Przepisy kulinarne
1

Składniki:

  • 1 opakowanie groszku Poltino
  • 1 duży por
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
  • Następnie dodać pokrojonego w talarki pora i smażyć razem, pod przykryciem, przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
  • Do bulionu warzywnego wrzucić groszek i pokrojoną w kostkę marchewkę. 
  • Po usmażeniu pora z cebulą wrzucić je do bulionu z groszkiem i marchewka.
  • Gotować, aż marchewką całkiem zmięknie.
  • Następnie zblendować wszystkie składniki, dodać serek mascarpone oraz mieloną słodką paprykę.
  • Wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Smacznego. 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 1

Super Zupa, Właśnie jem!
kulinaryny mistrz
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background