Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie groszku Poltino
- 1 duży por
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
- Następnie dodać pokrojonego w talarki pora i smażyć razem, pod przykryciem, przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
- Do bulionu warzywnego wrzucić groszek i pokrojoną w kostkę marchewkę.
- Po usmażeniu pora z cebulą wrzucić je do bulionu z groszkiem i marchewka.
- Gotować, aż marchewką całkiem zmięknie.
- Następnie zblendować wszystkie składniki, dodać serek mascarpone oraz mieloną słodką paprykę.
- Wymieszać i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 1