Zupa krem z kalafiora i marchewki

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowania kalafiora Poltino
  • 1 opakowanie mini marchewek Poltino
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • Pół łyżeczki imbiru
  • Pół szklanki jogurtu naturalnego
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta cynamonu
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlać 2 łyżki oleju i rozgrzać.
  • Wrzucić drobno posiekaną cebulę i ją zeszklić.
  • Następnie dodać przetarty przez praskę czosnek i podsmażyć całość przez 1 minutę.
  • Po tym czasie wrzucić marchewki mini i kalafiora.
  • Całość zalać gorącym bulionem i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  • Zblendować na krem.
  • Dodać imbir, gałkę muszkatołową, cynamon oraz doprawić do smaku sola i pieprzem.
  • Na koniec wlać jogurt naturalny i wymieszać.
  • Zupa gotowa.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background