Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowania kalafiora Poltino
- 1 opakowanie mini marchewek Poltino
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- Pół łyżeczki imbiru
- Pół szklanki jogurtu naturalnego
- Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- Sól
- Pieprz
- Szczypta cynamonu
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlać 2 łyżki oleju i rozgrzać.
- Wrzucić drobno posiekaną cebulę i ją zeszklić.
- Następnie dodać przetarty przez praskę czosnek i podsmażyć całość przez 1 minutę.
- Po tym czasie wrzucić marchewki mini i kalafiora.
- Całość zalać gorącym bulionem i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie.
- Zblendować na krem.
- Dodać imbir, gałkę muszkatołową, cynamon oraz doprawić do smaku sola i pieprzem.
- Na koniec wlać jogurt naturalny i wymieszać.
- Zupa gotowa.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0