Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 opakowanie marchewki Poltino
- 4 ząbki czosnku
- Natka pietruszki
- Sól i pieprz
- 1 czerwona papryka
- 2 duże pomidory
- Olej do smażenia
- 1 łyżka wędzonej, mielonej papryki
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka przyprawy garam massala
Sposób przygotowania:
- Umyj paprykę oraz pomidory i pokrój je w drobną kosteczkę.
- W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju i wrzucić marchewkę oraz paprykę.
- Smaż przez około 3 minuty.
- Dodaj pokrojony drobno czosnek i pomidory.
- Smaż całość przez około 4 minuty.
- Zalej bulionem warzywnym i gotuj pod przykryciem przez około 40 minut na wolnym ogniu.
- Warto też, co jakiś czas pomieszać.
- Na koniec gotowania dodaj wędzoną paprykę, curry, garam massalę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Zupę zblenduj.
- Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0