Zupa Migdałowa z Dynią

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka dyni krojonej Poltino
  • 200 gramów migdałów bez skóry
  • 2 litr mleka
  • 2 laski cynamonu
  • 1 laska wanilii
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

  • Dynię ugotować do miękkości. Następnie ostudzić.
  • Migdały utłuc w moździerzu.
  • Mleko zagotować z migdałami i 2 łyżkami miodu.
  • Następnie zmniejszyć ogień, dodać cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową.
  • Gotować na małym ogniu przez około 15 minut, cały czas mieszając i nie doprowadzając do wykipienia.
  • Na koniec dodać ugotowaną dynię i zblendować.
  • Podawać na ciepło z kilkoma płatkami migdałów.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background