Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka dyni krojonej Poltino
- 200 gramów migdałów bez skóry
- 2 litr mleka
- 2 laski cynamonu
- 1 laska wanilii
- Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
- Dynię ugotować do miękkości. Następnie ostudzić.
- Migdały utłuc w moździerzu.
- Mleko zagotować z migdałami i 2 łyżkami miodu.
- Następnie zmniejszyć ogień, dodać cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową.
- Gotować na małym ogniu przez około 15 minut, cały czas mieszając i nie doprowadzając do wykipienia.
- Na koniec dodać ugotowaną dynię i zblendować.
- Podawać na ciepło z kilkoma płatkami migdałów.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0