Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie bobu Poltino
- 1 duży por
- 2 filety z piersi kurczaka
- 5 ziemniaków
- Pieprz czarny mielony
- Sól
- 4 liście laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- 1,5 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Pora posiekać w pół talarki.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Filety z piersi kurczaka umyć i pozbawić błonek i tłuszczu.
- Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć na dno garnka. Następnie zalać wodą i zagotować całość pod przykryciem. Powinno to zająć około 25 minut. Po tym czasie ściągnąć z wierzchu ewentualne szumowiny.
- Mięso wyjąć i odłożyć na bok.
- Wrzucić ziemniaki oraz dodać sól, pieprz, ziele angielskiego i liście laurowe.
- Gotować około 15 minut. Następnie dodać bób i trzymać na ogniu, aż ziemniak i bób będą miękkie.
- Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim pora. Tak przygotowanego dodać do zupy wraz z bobem.
- Gdy wszystko będzie miękkie, wrzucić mięso i gotowe.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0