Powidła śliwkowe powstają w wyniku gotowania i odparowywania wody ze śliwek. Powidła śliwkowe Poltino otrzymywane są z dużej ilości owoców (176g / 100g produktu), gwarantują zachowanie naturalnego zapachu i smaku dojrzałych śliwek. Zawartość cukru w produkcie wynosi 54% stąd też nie posiada wysokiej ilości kcal. Śliwkowe powidła idealnie nadają się do przekładania pierników, ciast, wypełniania rogali, jako dodatek do drobnych wypieków cukierniczych. Sekret wyjątkowego smaku oferowanego powidła tkwi w sposobie przyrządzania oraz wykorzystaniu wysokiej jakości składników. Nasz przepis na powidła był opracowywany i modyfikowany przez lata. Wzorowaliśmy się na naszych babciach, które godzinami smażyły powidła na małym ogniu, wydobywając z owoców to co najlepsze. Chyba każdy pamięta słoiczki położone do góry dnem, którym trudno było się oprzeć. Z dumą możemy powiedzieć, że obecna receptura nadaje naszym produktom niepowtarzalny, swojski aromat przywołujący smaki dzieciństwa. Owoce, które trafiają do produkcji są skrupulatnie badane oraz pochodzą z wyselekcjonowanych upraw. Powidła ze śliwek oprócz znakomitej bazy do ciast idealnie sprawdzą się jako dodatek do gofrów,naleśników, czy pączków w tłusty czwartek Trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie lub Wielkanoc bez powideł. Przekładane nimi pyszne pierniki, czy bułeczki drożdżowe uwielbiają niemal wszyscy. Ciasto domowe z dodatkiem przetworów ze śliwek węgierek, jest zawsze pyszne i pachnące. Naturalne składniki zawarte w naszych produktach nadają potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Przepisy kulinarne wzbogacone powidłami są charakterystyczne dla kuchni staropolskiej. Przetwory dodawane są między innymi do mięs, sosów i deserów.

Serdecznie zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty!

powidła Śliwkowe

Zainteresowany szerszą
współpracą?