Powidła śliwkowe powstają w wyniku gotowania i odparowywania wody ze śliwek. Powidła śliwkowe Poltino otrzymywane są z dużej ilości owoców (176 g / 100 g produktu), gwarantują zachowanie naturalnego zapachu i smaku dojrzałych śliwek. Zawartość cukru w produkcie wynosi 54 % stąd też nie posiada wysokiej ilości kcal. Śliwkowe powidła idealnie nadają się do przekładania pierników, ciast, wypełniania rogali, jako dodatek do drobnych wypieków cukierniczych. Sekret wyjątkowego smaku oferowanego powidła tkwi w sposobie przyrządzania oraz wykorzystaniu wysokiej jakości składników. Nasz przepis na powidła był opracowywany i modyfikowany przez lata. Wzorowaliśmy się na naszych babciach, które godzinami smażyły powidła na małym ogniu, wydobywając z owoców to co najlepsze. Chyba każdy pamięta słoiczki położone do góry dnem, którym trudno było się oprzeć. Z dumą możemy powiedzieć, że obecna receptura nadaje naszym produktom niepowtarzalny, swojski aromat przywołujący smaki dzieciństwa. Owoce, które trafiają do produkcji są skrupulatnie badane. Powidła ze śliwek oprócz znakomitej bazy do ciast idealnie sprawdzą się jako dodatek do gofrów, naleśników, czy pączków w tłusty czwartek. Trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie lub Wielkanoc bez powideł. Przekładane nimi pyszne pierniki, czy bułeczki drożdżowe uwielbiają niemal wszyscy. Ciasto domowe z dodatkiem przetworów ze śliwek węgierek, jest zawsze pyszne i pachnące. Składniki zawarte w naszych produktach nadają potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Przepisy kulinarne wzbogacone powidłami są charakterystyczne dla kuchni staropolskiej. Przetwory dodawane są między innymi do mięs, sosów i deserów.

Serdecznie zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty!

powidła Śliwkowe

Pliki
do pobrania

Truskawki - background

Zainteresowany szerszą
współpracą?

Pomidory z bazylią - background