Koncentraty owocowe

Surowcem, który wykorzystujemy do produkcji zagęszczonych soków Poltino są zdrowe i świeże owoce wolne od GMO, konserwantów i sztucznych dodatków. Pochodzą one z upraw nieprzemysłowych, zlokalizowanych w Polsce południowo-wschodniej. Region ten jest uznawany jako jeden z najczystszych obszarów w kraju. Oferujemy koncentraty owocowe w najpopularniejszych smakach m.in.: z wiśni, czarnych porzeczek, aronii oraz jabłek. Odpowiednio przeprowadzony proces produkcyjny pozwala nam zachować wszystkie wartości odżywcze i witaminy zawarte w owocach.

Sposób przetwarzania owoców

Koncentraty owocowe otrzymujemy w procesie tłoczenia surowego soku z owoców. Sok poddawany jest obróbce enzymatycznej, klarowaniu, filtracji oraz zagęszczaniu przez usunięcie metodami fizycznymi określonej zawartości wody i substancji aromatycznych. Uzyskany sok po schłodzeniu jest składowany w magazynie chłodniczym.

Przeznaczenie konsumenckie

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania, min. przy produkcji soków, nektarów i napojów oraz do produkcji wyrobów winiarskich dla ogółu konsumentów.

Przechowywanie

W temperaturze od 0˚C do +4˚C – 20 miesięcy od daty produkcji (koncentrat: aroniowy, z czarnej porzeczki, wiśniowy), koncentrat jabłkowy - 24 miesiące, lub 24 miesiące od daty produkcji w temperaturze poniżej -18˚C.

Rodzaj opakowania

Luzem, w cysternie lub metalowe beczki z wewnętrznym aseptycznym workiem.

Zainteresowany szerszą
współpracą?