Koncentrat z czarnej porzeczki

O wyjątkowości naszych koncentratów świadczą same naturalne składniki, bez sztucznych barwników i szkodliwych konserwantów. W każdej butelce skoncentrowanego soku z czarnej porzeczki kryją się cenne dla organizmu człowieka antocyjany, antyoksydanty, witaminy: C, E, B, PP, K, D, karotenoidy, flawonole i wiele innych składników. Właściwości lecznicze czarnej porzeczki są znane i cenione od dziesięcioleci. Regularne spożywanie tych owoców, picie ich soku lub koncentratu wspomaga walkę z rakiem, cukrzycą, chorobami krążenia, wzmacnia wzrok i odpormość. Tworząc nasz koncentrat porzeczkowy dobieramy tylko najwyższej jakości owoce z polskich upraw ekologicznych. Zagęszczony sok może służyć do produkcji domowych nalewek, likierów, jako dodatek do herbaty, wody lub piwa. Stanowi doskonałą i zdrową alternatywę dla słodzonych napojów. Wystarczy niewielka ilość naszego produktu rozcieńczona w wodzie, by móc cieszyć się pełnowartościowym, pysznym sokiem z czarnej porzeczki.

Cechy organoleptyczne Cechy fizykochemiczne Cechy mikrobiologiczne
Wygląd: półpłynna, jednorodna ciecz. Klarowność: całkowita z niezależną opalizacją. Barwa: intensywna, charakterystyczna dla czarnej porzeczki. Smak: typowy, charakterystyczny, bez obcych posmaków. Zapach: typowy, charakterystyczny dla czarnej porzeczki, osłabiony w wyniku oddzielania aromatu, bez obcych zapachów. Ekstrakt umowny: 65,0 ±0,5ºBx Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas jabłkowy: 15,0 – 19,0% Ogólna liczba drobnoustrojów: nie więcej niż 1000 jtk. Drożdże/ Pleśnie: nie więcej niż 100 jtk.