Baza surowcowa

Jednym z podstawowych elementów funkcjonowania Spółki są dostawy świeżych owoców i warzyw w ilościach dostosowanych do możliwości przerobowych oraz jakości odpowiadającej najwyższym standardom.

Nasze produkty wytwarzane są z warzyw i owoców uprawianych w Polsce południowo – wschodniej. Jest to jeden z najczystszych obszarów Polski. Dostawcami surowców są polscy rolnicy głównie z województw: podkarpackiego, lubelskiego i świętokrzyskiego.
Posiadamy umowy kontraktacyjne z 10 grupami producenckimi, ponad 500 rolnikami, podmiotami gospodarczymi.
Przetwarzamy ponad:
  • 20 GATUNKÓW WARZYW, wśród których najważniejsze to: fasola szparagowa, kalafior, brokuły, szpinak, marchew, groch zielony, kapusta brukselska i cebula,
  • 9 GATUNKÓW OWOCÓW, z których najważniejsze to: truskawki, maliny, porzeczki czarne i czerwone, wiśnie, aronia oraz jabłka.