KASZA KUSKUS Z BRUKSELKĄ I PIECZARKAMI

0


Pozostajemy w temacie kasz i mamy dla Was pyszną propozycje na zdrowy i pełen witamin obiad. Wystarczy, że połączycie naszą brukselkę oraz pieczarki z kasza kuskus i będziecie mogli cieszyć się naprawdę wyjątkowym smakiem. Dodatkowo, jeśli Wasi domownicy nie przepadają za brukselką, to w tej wersji na pewno im ona zasmakuje. Sprawdźcie sami i dajcie nam znać, jak Wam smakowało. ?

Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus
1 mała pierś z kurczaka lub indyka
1 opakowanie brukselki Poltino
1 duża marchewka
Pół opakowania pieczarek Poltino
1 łyżka masła
Sok z limonki
Dwie łyżki oliwy
Sól
Pieprz
Półtorej szklanki wrzątku
1 szklanka bulionu warzywnego

Przygotowanie:
Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła. Wymieszać i wsypać kuskus. Przykryć i odstawić na około 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pieczarki. Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Smażyć razem około 6 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę. Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego. Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut.

Smacznego :)
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.