Nasze sprawdzone przepisy
Brukselka ze szpinakiem i grzankami
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Poltino Przepisy kulinarne 61
0
Składniki:
1 opakowanie brukselki Poltino
1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
3 łyżki oliwy z oliwek
Sok z połowy cytryny
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 cebula
Sól
Pieprz
200 gramów gotowych małych grzanek
1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
3 łyżki oliwy z oliwek
Sok z połowy cytryny
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
1 łyżeczka mielonego czosnku
1 cebula
Sól
Pieprz
200 gramów gotowych małych grzanek
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
Następnie dodać brukselkę i smażyć przez około 3 minuty.
Po tym czasie dodać szpinak i smażyć całość przez 2 minuty.
Dodać sok z cytryny, czosnek oraz paprykę i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć przez 7 minut, co jakiś czas mieszając.
Przełożyć do miski i dodać grzanki.
Smacznego.
Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
Następnie dodać brukselkę i smażyć przez około 3 minuty.
Po tym czasie dodać szpinak i smażyć całość przez 2 minuty.
Dodać sok z cytryny, czosnek oraz paprykę i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć przez 7 minut, co jakiś czas mieszając.
Przełożyć do miski i dodać grzanki.
Smacznego.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0