Gulasz z soczewicy z marchewką

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie marchewki Poltino
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
2 puszki soczewicy zielonej
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 litr bulionu wołowego
1 łyżka mielonej ostrej papryki
1 łyżka majeranku
1 łyżka tymianku
Sól
Pieprz
3 łyżki oleju z pestek winogron
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka cukru
 

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem przez 1 minutę. Po tym czasie dodać włoszczyznę i marchewkę i smażyć całoś pod przykryciem przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Gdy czas minie wrzucić soczewicę razem z zalewą i wymieszać. Całość zalać bulionem wołowym, dodać mieloną ostrą paprykę, majeranek oraz tymianek i koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Doprawić cukrem, sola i pieprzem i ponownie wymieszać. Gotować pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Smacznego.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background