Kasza jaglana z brukselką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Półtorej szklanki kaszy jaglanej 
  • 300 gramów brukselki Poltino
  • 3 łyżki sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 150 gramów sera koziego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Brukselkę rozmrozić i pokroić w półksiężyce.
  • Następnie zgrillować na patelni lub grillu elektrycznym.
  • Do ugotowanej kaszy dodać 1 łyżkę sosu sojowego oraz 1 łyżkę sezamu.
  • Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  • Wyłożyć na talerz.
  • Na wierzch kaszy ułożyć zgrillowaną brukselkę, rozdrobniony ser kozi i całość posypać 2 łyżkami sezamu i polać 1 łyżką sosu sojowego.
.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background