Pavlova z malinami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 6 białek
  • Sól
  • 300 gramów cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 250 gramów sera mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 400 ml śmietany 30%

Sposób przygotowania:

  • Białka należy ubić z cukrem, szczyptą soli i sokiem cytrynowym.
  • Pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną.
  • Bezę wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
  • Nadać jej kształt okręgu.
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i od razu zmniejszyć temperaturę do 150°C.
  • Piec 90 minut. Bezę ostudź w wyłączonym piekarniku. 
  • Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • Zmiksować z mascarpone i malinami.
  • Krem wyłożyć na wystudzony bezowy spód.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background