Smażona bruksleka z jogurtem, orzechami, cebulą oraz miętą

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
4 łyżki jogurtu greckiego
1 czerwona cebula
Garść posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki posiekanych listków mięty
2 łyżki posiekanych listków natki pietruszki
2 łyżki oleju
Sól
Pieprz
 

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić w pół księżyce. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać brukselkę i ładnie ją zrumienić. Powinna też być miękka. Można, to robić pod przykryciem, wtedy szybciej dojdzie. Tak przygotowaną zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Dodać miętę, orzechy, natkę pietruszki oraz jogurt grecki. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.