Smażona brukselka z jogurtem, orzechami, cebulą oraz miętą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 czerwona cebula
  • Garść posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanych listków mięty
  • 2 łyżki posiekanych listków natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obrać i pokroić w pół księżyce. Następnie zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju.
  • Dodać brukselkę i ładnie ją zrumienić. Powinna też być miękka. Można, to robić pod przykryciem, wtedy szybciej dojdzie. Tak przygotowaną zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
  • Dodać miętę, orzechy, natkę pietruszki oraz jogurt grecki.
  • Całość wymieszać.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background