Suflet z czarną i czerwoną porzeczką

0

Składniki:

Pół szklanki czarnych porzeczek Poltino
Garść czerwonych porzeczek
2 łyżki masła
2 łyżki cukru pudru
3 żółtka
90 gramów cukru pudru
50 gramów mąki
125 ml mleka
3 białka
 

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować 4 foremki do zapiekania. Następnie obsypać je cukrem pudrem.

Żółtka wbić do miski i dodać 30 gramów cukru. Utrzeć na jednolitą, jasną masę. Następnie dodać mąkę i całość wymieszać do połączenia składników.

Do garnka wlać mleko i dodać kolejne 30 gramów cukru. Zagotować. Gotowe mleko, powoli wlewać do masy z żółtkami, cały czas mieszając. Tak przygotowaną mieszankę, przełożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ostudzić.

W oddzielnej misce ubić białka z resztą cukru pudru. Następnie masę połączyć z masą z żółtek i dodać czarne i czerwone porzeczki. Wymieszać i przelać do przygotowanych foremek do  zapiekania.

Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut. Podawać, jeszcze ciepłe.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.