Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 1/2 pęczka dymki
- 2 łyżki kremowego sera
- 1 szklanka śmietany 30%
- 1 szklanka wywaru z warzyw
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, maggi
Sposób przygotowania:
- Cebule od dymki posiekać, dodać pieczarki i przesmażyć razem w rondlu na maśle.
- Wlać bulion, zagotować, dusić do miękkości pieczarek.
- Połowę pieczarek wyłowić, resztę zblendować, dodać śmietankę i wymieszać.
- Następnie wrzucić ser, mieszać aż się rozpuści.
- Dodać z powrotem odłożone grzyby, sos doprawić do smaku.
- Szczypior opłukać, osuszyć, posiekać i udekorować sos.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0