Nasze sprawdzone przepisy
Blok truskawkowy z pistacjami
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 120 min
Czas całkowity: 140 min
Poltino Przepisy kulinarne 61
0
Składniki:
1 opakowanie truskawek Poltino
250 gramów masła
200 gramów cukru
500 gramów mleka w proszku
100 gramów pistacji
250 gramów masła
200 gramów cukru
500 gramów mleka w proszku
100 gramów pistacji
Sposób przygotowania:
Truskawki rozmrozić.
¾ z nich zblendować.
W rondlu umieścić masło z cukrem i dodać zblendowane truskawki.
Całość podgrzewać na małym ogniu, aż do zagotowania. Ważne żeby co jakiś czas zmieszać masę.
Następnie zdjąć masę z gazu i dodać mleko w proszku całość energicznie wymieszać.
Dodać pistacje i pozostałą część truskawek i wymieszać.
Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki.
Odstawić na noc do lodówki.
Smacznego
¾ z nich zblendować.
W rondlu umieścić masło z cukrem i dodać zblendowane truskawki.
Całość podgrzewać na małym ogniu, aż do zagotowania. Ważne żeby co jakiś czas zmieszać masę.
Następnie zdjąć masę z gazu i dodać mleko w proszku całość energicznie wymieszać.
Dodać pistacje i pozostałą część truskawek i wymieszać.
Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki.
Odstawić na noc do lodówki.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0