Nasze sprawdzone przepisy
Blok truskawkowy z pistacjami
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 120 min
Czas całkowity: 140 min
Poltino Przepisy kulinarne 183
0
Składniki:
- 1 opakowanie truskawek Poltino
- 250 gramów masła
- 200 gramów cukru
- 500 gramów mleka w proszku
- 100 gramów pistacji
Sposób przygotowania:
- Truskawki rozmrozić.
- ¾ z nich zblendować.
- W rondlu umieścić masło z cukrem i dodać zblendowane truskawki.
- Całość podgrzewać na małym ogniu, aż do zagotowania. Ważne żeby co jakiś czas zmieszać masę.
- Następnie zdjąć masę z gazu i dodać mleko w proszku całość energicznie wymieszać.
- Dodać pistacje i pozostałą część truskawek i wymieszać.
- WGotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki.
- Odstawić na noc do lodówki.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0