Blok truskawkowy z pistacjami

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 120 min
Czas całkowity: 140 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie truskawek Poltino
  • 250 gramów masła
  • 200 gramów cukru
  • 500 gramów mleka w proszku
  • 100 gramów pistacji

Sposób przygotowania:

  • Truskawki rozmrozić.
  • ¾ z nich zblendować.
  • W rondlu umieścić masło z cukrem i dodać zblendowane truskawki.
  • Całość podgrzewać na małym ogniu, aż do zagotowania. Ważne żeby co jakiś czas zmieszać masę.
  • Następnie zdjąć masę z gazu i dodać mleko w proszku całość energicznie wymieszać.
  • Dodać pistacje i pozostałą część truskawek i wymieszać.
  • WGotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki.
  • Odstawić na noc do lodówki.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background