Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 4 łyżki masła
- 6 jajek
- 100 ml mleka
- 150 gramów żółtego tartego sera
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozpuścić masło i wrzucić brukselkę.
- Smażyć około 2 minut, a następnie dusić około 3 minuty pod przykryciem.
- W szklance rozkłócić jajka i dodać mieloną paprykę oraz mleko.
- Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
- Tak przygotowane wlać do brukselki i wymieszać.
- Na wierzch rozsypać ser i drobno posiekany szczypiorek.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
- Smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty.
- Następnie delikatnie wyłożyć na talerz i pokroić.
- Podawać na ciepło.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0