Brukselka pod pierzynką z sera i jajek

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
4 łyżki masła
6 jajek
100 ml mleka
150 gramów żółtego tartego sera
pęczek szczypiorku
1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuścić masło i wrzucić brukselkę. Smażyć około 2 minut, a następnie dusić około 3 minuty pod przykryciem. W szklance rozkłócić jajka i dodać mieloną paprykę oraz mleko. Dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Tak przygotowane wlać do brukselki i wymieszać. Na wierzch rozsypać ser i drobno posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty. Następnie delikatnie wyłożyć na talerz i pokroić. Podawać na ciepło.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background