Brukselka ze szpinakiem i grzankami

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • 200 gramów gotowych małych grzanek

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć, aż ładnie się zeszkli.
  • Następnie dodać brukselkę i smażyć przez około 3 minuty.
  • Po tym czasie dodać szpinak i smażyć całość przez 2 minuty.
  • Dodać sok z cytryny, czosnek oraz paprykę i wymieszać.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć przez 7 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Przełożyć do miski i dodać grzanki.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background