Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 210 gramów masła
- 190 gramów cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 4 łyżki kakao
- pół szklanki wody
- 350 gramów mąki
- 4 jajka
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół opakowania wiśni Poltino
Sposób przygotowania:
- W garnuszku rozpuścić masło.
- Następnie dodać cukier, cukier waniliowy oraz kakao.
- Cały czas mieszając, powoli dolewać wodę.
- Gotować do momentu, aż wszystkie składniki się połączą, jednak nie doprowadzając do wrzenia.
- Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
- Żółtka dodać do mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
- Całość zmiksować.
- Następnie dodać pianę z białek i masę maślaną.
- Wszystko dokładnie zmiksować.
- Dodać wiśnie i wymieszać.
- Gotową masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą, prostokątnej formy.
- Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0