Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 210 gramów masła
- 190 gramów cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 4 łyżki kakao
- pół szklanki wody
- 350 gramów mąki
- 4 jajka
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół opakowania wiśni Poltino
- 190 gramów cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 4 łyżki kakao
- pół szklanki wody
- 350 gramów mąki
- 4 jajka
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół opakowania wiśni Poltino
Sposób przygotowania:
W garnuszku rozpuścić masło. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy oraz kakao. Cały czas mieszając, powoli dolewać wodę. Gotować do momentu, aż wszystkie składniki się połączą, jednak nie doprowadzając do wrzenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Następnie dodać pianę z białek i masę maślaną. Wszystko dokładnie zmiksować. Dodać wiśnie i wymieszać. Gotową masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą, prostokątnej formy. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Smacznego
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka dodać do mąki, wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować. Następnie dodać pianę z białek i masę maślaną. Wszystko dokładnie zmiksować. Dodać wiśnie i wymieszać. Gotową masę przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą, prostokątnej formy. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 40 minut.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0