Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 411 kcal na porcję kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół opakowanie pieczarek Poltino
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 gramów sera białego tłustego
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek.
  • Całość smażyć przez dwie minuty.
  • Następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Tak przygotowane zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Następnie przerzucić do misy blendera, dodać tuńczyka, ser biały oraz wędzoną paprykę.
  • Całość zblendować na jednolitą masę.
  • Po wyjęciu masy z blendera doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na małych kanapeczkach.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background