Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 411 kcal na porcję kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Pół opakowanie pieczarek Poltino
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 cebula
1 ząbek czosnku
400 gramów sera białego tłustego
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
Sól
Pieprz
2 łyżki masła
 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek. Całość smażyć przez dwie minuty. Następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowane zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przerzucić do misy blendera, dodać tuńczyka, ser biały oraz wędzoną paprykę. Całość zblendować na jednolitą masę. Po wyjęciu masy z blendera doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na małych kanapeczkach.
Smacznego.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background