Nasze sprawdzone przepisy
Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 411 kcal na porcję kcal
Poltino Przepisy kulinarne 154
0
Składniki:
- Pół opakowanie pieczarek Poltino
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 400 gramów sera białego tłustego
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- Sól
- Pieprz
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek.
- Całość smażyć przez dwie minuty.
- Następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut, co jakiś czas mieszając.
- Tak przygotowane zdjąć z ognia i ostudzić.
- Następnie przerzucić do misy blendera, dodać tuńczyka, ser biały oraz wędzoną paprykę.
- Całość zblendować na jednolitą masę.
- Po wyjęciu masy z blendera doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na małych kanapeczkach.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0