Nasze sprawdzone przepisy
Pasta kanapkowa z tuńczykiem i pieczarkami
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Poltino Przepisy kulinarne 64
0
Składniki:
Pół opakowanie pieczarek Poltino
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 cebula
1 ząbek czosnku
400 gramów sera białego tłustego
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
Sól
Pieprz
2 łyżki masła
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 cebula
1 ząbek czosnku
400 gramów sera białego tłustego
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
Sól
Pieprz
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę cebule i czosnek. Całość smażyć przez dwie minuty. Następnie dodać pieczarki i smażyć przez około 8 minut, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowane zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przerzucić do misy blendera, dodać tuńczyka, ser biały oraz wędzoną paprykę. Całość zblendować na jednolitą masę. Po wyjęciu masy z blendera doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na małych kanapeczkach.
Smacznego.
Smacznego.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0