DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA

0


Każdy z nas chce czasem przygotować szybko pyszną zupę dla naszych bliskich na obiad. Sięgamy wtedy po gotowe kostki rosołowe, bo tak nam wygodniej. Jednak zamiast kupować takie kostki w sklepie możemy przygotować je sami w domu. Jest to proste, a smak jest naprawdę obłędny. Sami zobaczcie jakie to proste.

Potrzebne nam będą:
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 suszone grzyby
1 opakowanie włoszczyzny Poltino
2 łyżki suszonej natki pietruszki
1 łyżka suszonego koperku
4 kostki szpinaku Poltino
90 gramów soli
2 łyżeczki mielonego pieprzu
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka mielonej wędzonej słodkiej papryki
1 liść laurowy
4 ziela angielskie
2 łyżeczki maggie
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody

Pół szklanki sera peccorino
Samo przygotowanie też nie sprawi Wam problemów. Zobaczcie sami.
Cebulę pokrójcie drobno i podmsażcie razem z czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i grzybami na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodajcie włoszczyznę i smażcie razem przez około 12 minut. Po tym czasie dodajcie resztę składników, wymieszajcie i zalejcie wodą. Wywar gotujcie około 15 minut. Nie przykrywjacie garnka. Po tym czasie, zdejmijcie całość z ognia i ostudźcie. Tak przygotowany przelejcie do misy blendera i dokładnie zblendujcie. Zawartość blendera przełożcie do foremek do lodów i wstawcie do zamrażalnika. Teraz gdy będziecie chcieli zrobić pyszną zupę, wrzucicie 2 kostki do gotującej się wody i wywar gotowy.
 

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background