Brukselka z boczkiem pod piężyną z sera

0

Składniki:

1 opakowanie brukselki Poltino
8 plasterków boczku
100 ml śmietanki kremówki
2 jajka
120 gramów sera grana padano
 

Sposób przygotowania:

Brukselkę wrzuć do formy wysmarowanej masłem. Następnie ułożyć plastry boczku. Całość zalać, wymieszanymi ze śmietanką jajkami. Na wierzch wysypać, starty na tarce ser grana padano. Wstawić do nagrzanego do 10 stopni piekarnika i piec przez około 15 – 20 minut. Najlepiej smakuje podana z sosem ze świeżych pomidorów.
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.