Dip z awokado i szpinaku do nachosów

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • pół opakowania szpinaku Poltino
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chilli
  • 2 duże, dojrzałe owoce awokado
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i czosnek drobniutko posiekaj.
  • Następnie rozgrzej na patelni oliwę i lekko przesmaż cebule z czosnkiem.
  • Dodaj szpinak i smaż całość około 4 minut.
  • Po tym czasie zdejmij z ognia i ostudź.
  • Awokado obierz i pokrój w kostkę.
  • Wrzuć do blendera, dodaj szpinak z cebulą i czosnkiem oraz pozostałe składniki.
  • Całość zblenduj.
  • Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem i gotowe.
Smacznego
 
 
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background