Kategorie

Szpinak liście krojone porcjowane

Liście szpinaku bogate są w cenne witaminy oraz dobroczynne pokłady żelaza. Ze względu na małe kalorie polecane są osobom na diecie. Proponujemy jako dodatek do makaronu, naleśników, pierogów, a także do dań mięsnych. Z porcjowanych liści szpinaku przygotujesz także wykwintne zupy oraz sałatki.

Nasza propozycja to "Naleśniki ze szpinakiem, podawane z sałatką z rukoli i bobu, pomidorków cherry"

Skład:

szpinak

Sposób przygotowania:

Porcję szpinaku (bez rozmrażania) wyłożyć na patelnię lub do garnka. Dodać łyżkę masła i rozgnieciony ząbek czosnku. Dusić pod przykryciem, w trakcie duszenia mieszać. Doprawić do smaku solą i łyżką śmietany. Podawać z sadzonym jajkiem, omletem, naleśnikami lub do dań z mięsem.
Białko Węglowodany przyswajalne Tłuszcz całkowity kcal/kj
2,3 g <0,5 g <0,5 g 19/79