Hummus buraczkowy

0

Składniki:

  • 300 gram mrożonych buraczków puree Poltino
  • 300 gram ciecierzycy z puszki
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Puree buraczkowe Poltino rozmrozić.
  • Ciecierzycę wysypać z puszki na durszlak i odcedzić. Następnie przepłukać pod bieżącą wodą i odstawić do osuszenia.
  • Ciecierzycę i puree buraczkowe umieścić w misie blendera, dodać sok z cytryny, pastę tahini oraz sól i pieprz do smaku. Całość blendować około 5 minut do powstania jednolitej masy.
  • Pyszny hummus buraczkowy gotowy.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.