Kisiel truskawkowy z bitą śmietaną

0

Składniki:

400 gramów truskawek Poltino
1 szklanka wody + 4 łyżki
4 łyżki cukru
4 łyżki maki ziemniaczanej
Bita śmietana
 

Sposób przygotowania:

Truskawki ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru.

Mąkę rozmieszaj dokładnie w 4 łyżkach wody. Następnie dodaj do gotujących się truskawek. Wymieszaj i gotuj jeszcze dwie minuty.

Gotowy kisiel przełóż do szklaneczek i ostudź. Następnie wyłóż na wierzch bitą śmietanę i dodaj dla dekoracji piernikową choinkę.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.