Kruche ciasteczka świąteczne z nadzieniem

Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 40
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

4 łyżki marmolady pączkowej o smaku różanym Poltino
2 szklanki mąki pszennej
200 gramów masła
100 gramów cukru pudru
1 duże jajko
1 opakowanie cukru waniliowego
 

Sposób przygotowania:

Do miski wsypać mąkę oraz cukier puder. Następnie dodać cukier waniliowy. Wszystko razem porządnie wymieszać. Do tak przygotowanych składników dodać masło oraz jajko. Rękami wyrobić jednolite ciasto. Następnie uformować kulkę, zawinąć w folię i włożyć o lodówki na około 3 godziny. Ciasto odrywać porcjami i rozwałkowywać. Następnie formą do ciasteczek wykrawać ciasteczka. W połowie przygotowanych ciasteczek na środku wyciąć dodatkowy kształt np. serduszka. Piec na wyłożonej papierem do pieczenia blasze przez około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Po wyjęciu ciasteczka ostudzić. Następnie na pełne ciasteczka nakładać marmoladę i na wierzch położyć ciasteczka z wyciętym w środku wzorem. Przed podaniem opruszyć cukrem pudrem.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background