Zupa z zielonego groszku

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie zielonego groszku Poltino
2 litry bulionu drobiowego
1 opakowanie szpinaku Poltino
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka koperku
1 łyżka natki pietruszki
Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka majeranku
Sól
Pieprz
1 łyżka śmietany
2 łyżki oliwy z oliwek
 

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem przez 1 minutę. Następnie wrzucić groszek oraz szpinak i smażyć razem przez około 5 minut. Całość zalać bulionem drobiowym i dodać natkę pietruszki, koperek, gałkę muszkatołową oraz majeranek. Gotować po przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie wszystko zblendować i dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku i wymieszać. Gotowac jeszcze około 3 minut.
Smacznego.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background