Malinowo - porzeczkowa zapiekanka na słodko

0

Składniki:

Pół opakowania mrożonych malin Poltino
Pół opakowania mrożonych czarnych porzeczek Poltino
1 i ¼ szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pół łyżeczki cynamonu
1 jajko
¼ szklanki mleka
2 łyżki oleju
Pół łyżeczki soli
Lody waniliowe
 

Sposób przygotowania:

W jednej misce wymieszać ze sobą 1 szklankę mąki, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia i cynamon.

W drugiej misce połączyć ze sobą jajka, mleko i olej. Następnie obie masy zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

¼ szklankę mąki wymieszać z solą i połową szklanki cukru. W tak przygotowanej mieszance obtoczyć maliny i porzeczki. Przełożyć je do naczynia do zapiekania, a na wierzch wyłożyć wcześniej przygotowane ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut.

Przed podaniem, można dodać po 1 gałce lodów waniliowych na wierzch.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.