Tarta z serem i warzywami

0

Składniki:

Ciasto:
1 szklanka mąki
100 gram masła
1 jajko
1 szczypta soli
Nadzienie:
1 opakowanie bukietu kwiatowego warzyw Poltino
150 gram sera bursztyn
1 łyżeczka masła klarowanego
3 jajka
100 ml śmietany 30%
 

Sposób przygotowania:

Ciasto:
Mąkę wysypać na stolnicę i wrzucić do niej pokrojone w kostkę masło. Następnie dodać szczyptę soli i wszystko razem posiekać nożem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię do żywności i odłożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i rozwałkować. Ciasto wyłożyć na okrągłą formę do tarty a z wierzchu przykryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi lub fasolą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.
Nadzienie:
Jajka rozmieszać ze śmietaną, a następnie dodać do nich starty ser. Wymieszać.
Na spód podpieczonej tarty wyłożyć bukiet kwiatowy warzyw Poltino i całość zalać masą jajeczno – śmietanowo – serową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut.
Smacznego J
 

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.