Kategorie

MROŻONE OWOCE

wyśmienite przez cały rok! 

Oferujemy smaczne i wyśmienite mrożone owoce Poltino. Powstałe na bazie wyselekcjonowanych odmian, które są naturalnym źródłem cennych witamin, pektyn, mikroelementów i energii. Wysoka zawartość elementów odżywczych, jakie zawierają, korzystnie wpływa na zdrowie i witalność. Wybierając owoce mrożone, uzupełniasz organizm w bardzo ważne i wartościowe składniki, które dostarczane są w naturalny sposób. Świeże owoce, dostępne są jedynie w sezonie. Jako polski producent mrożonej żywności dbamy o to, aby nasze produkty były dostępne dla naszych klientów przez cały rok. Zamrożone owoce zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze przez bardzo długi czas. Możesz w ten sposób w okresie zimowym wprowadzić świeży powiew lata do swojego menu, a w upalne dni cieszyć się zdrowym i smacznym orzeźwieniem w postaci lodów, sorbetów czy zimnych koktajli owocowych.
 

Pyszne i wartościowe owoce mrożone

 

Zapewniamy wysoką jakość oraz doskonały i wyjątkowy smak oferowanych produktów mrożonych. W kategorii “owoce” proponujemy do wyboru mrożone czarne jagody, maliny, czarne porzeczki, wiśnie bez pestek oraz truskawki idealne do przygotowania deserów, ciast, potraw i koktajli. Wykorzystując mrożonki z owoców, można tworzyć swoje ulubione kombinacje i wymyślać nowe przepisy na pożywne i apetyczne posiłki oraz wypieki. W naszym asortymencie znajduje się także mieszanka kompotowa stanowiąca znakomitą bazę do przygotowania orzeźwiających i smacznych napojów.

 

Nasze produkty owocowe, wyróżniają się przede wszystkim procesem mrożenia, który następuje do kilku godzin po zebraniu. Dzięki temu zachowujemy wysokie wartości odżywcze w szczególności białko, które jest niezwykle ważnym składnikiem zdrowej diety oraz witaminy, których ilość nie ulega zmianie poprzez mrożenie. Świeże i dojrzałe owoce posiadają w sobie naturalny cukier. Owoce wbrew pozorom nie tracą swoich cennych składników odżywczych w procesie mrożenia ani podczas przechowywania. Wręcz przeciwnie, dzięki temu możemy korzystać z ich dobroczynnych właściwości również poza sezonem i wzmocnić swoją odporność w okresie jesienno-zimowym.

 

Jak rozmrażać owoce, aby zachowały cenne witaminy? 

 

Aby owoce nie straciły cennych witamin, mrożonki przeznaczone do gotowania wkładamy bezpośrednio do naczynia, bez uprzedniego rozmrażania. Mrożone owoce, które chcemy wykorzystać w inny sposób, należy wyjąć z zamrażarki co najmniej na 1-2 godziny przed spożyciem. Zachęcamy do przygotowywania dań, deserów, soków i ciast z naszych produktów. Wybierając mrożone owoce i warzywa Poltino, zyskujesz gwarancję najlepszego smaku!

Brokuły - background