Chłodnik truskawkowy z miętą i pistacjami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie truskawek Poltino
  • pół szklanki wody gazowanej
  • sok z połowy cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki pistacji
  • 1 pęczek mięty
  • jogurt typu greckiego

Sposób przygotowania:

  • Truskawki wyjąć z zamrażarki, mniej więcej na 30 minut przed rozpoczęciem przygotowywania chłodnika.
  • Miętę umyć i poszatkować.
  • Następnie wrzucić do misy blendera wraz z gazowaną wodą.
  • Dodać pistacje, truskawki, sok z połowy cytryny oraz miód i całość zblendować. Nasza zupa musi mieć jednolitą konsystencję, nie może w niej być żadnych grudek.
  • Przed podaniem udekorować kleksem z jogurtu i kilkoma listkami mięty. Można również posypać odrobina pokruszonych pistacji.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Zdjęcia użytkowników

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background