Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie truskawek Poltino
pół szklanki wody gazowanej
sok z połowy cytryny
3 łyżki miodu
2 łyżki pistacji
1 pęczek mięty
jogurt typu greckiego
pół szklanki wody gazowanej
sok z połowy cytryny
3 łyżki miodu
2 łyżki pistacji
1 pęczek mięty
jogurt typu greckiego
Sposób przygotowania:
Truskawki wyjąć z zamrażarki, mniej więcej na 30 minut przed rozpoczęciem przygotowywania chłodnika.
Miętę umyć i poszatkować. Następnie wrzucić do misy blendera wraz z gazowaną wodą. Dodać pistacje, truskawki, sok z połowy cytryny oraz miód i całość zblendować. Nasza zupa musi mieć jednolitą konsystencję, nie może w niej być żadnych grudek.
Przed podaniem udekorować kleksem z jogurtu i kilkoma listkami mięty. Można również posypać odrobina pokruszonych pistacji.
Miętę umyć i poszatkować. Następnie wrzucić do misy blendera wraz z gazowaną wodą. Dodać pistacje, truskawki, sok z połowy cytryny oraz miód i całość zblendować. Nasza zupa musi mieć jednolitą konsystencję, nie może w niej być żadnych grudek.
Przed podaniem udekorować kleksem z jogurtu i kilkoma listkami mięty. Można również posypać odrobina pokruszonych pistacji.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0