Ciasto drożdżowe z miksem owoców

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 50 min
Czas całkowity: 70 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 100 gramach 281 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 opakowania mieszanki kompotowej Poltino
4 szklanki mąki pszennej
4 jajka
5 gramów suchych drożdży
1 szklanka ciepłego mleka
1 szklanka cukru
200 gramów masła
1/3 szklanki oleju
 

Sposób przygotowania:

Mąkę wsypać do miski. Dodać drożdże, ciepłe mleko, cukier oraz jajka. Całość wymieszać. Dodać roztopione masło i wyrobić na jednolite ciasto. Następnie zostawić w misce i przykryć je ściereczką. Tak przygotowane odstawić w ciepłe miejsce na około 3 godziny. Owoce rozmrozić i odsączyć.

Po tym czasie, wyjąć ciasto i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu rozłożyć owoce, wciskając je w ciasto. Gotowe ciasto zakryć ściereczkę i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Następnie zdjąć ściereczkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika na 50 minut. Przed podaniem można ciasto udekorować lukrem, bądź posypać cukrem – pudrem.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background