Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki świeżej kolendry
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Fasolkę szparagową ugotować do miękkości.
- Kurczaka umyć i pokroić w kosteczkę.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażyć przez około 2 minuty i dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Smażyć całość przez około 1 minutę. Następnie wrzucić pokrojonego kurczaka i dodać sos sojowy. Smażyć, pod przykryciem, przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Świeżą kolendrę drobno posiekać i dodać do kurczaka razem z ugotowaną fasolką i sezamem. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 2 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 1