Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 8 jajek
- 200 gramów kalafiora Poltino
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- 40 gramów sera gorgonzola
- Sól
- Pieprz ziołowy
- Pestki granatu i listki natki pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Następnie przekroić na pół i wyjąć żółtka, które należy wrzucić do misy blendera.
- Kalafior ugotować do miękkości i porządnie odcisnąć z nadmiaru wody.
- Wrzucić do blednera.
- Dodać masło oraz majonez.
- Zbelndować na jednolitą masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na białka jajek.
- Na wierzch każdego pokruszyć ser gorgonzola.
- Podawać posypane granatem oraz listkami natki pietruszki.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0