Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 8 jajek
- 200 gramów kalafiora Poltino
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- 40 gramów sera gorgonzola
- Sól
- Pieprz ziołowy
- Pestki granatu i listki natki pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Następnie przekroić na pół i wyjąć żółtka, które należy wrzucić do misy blendera. Kalafior ugotować do miękkości i porządnie odcisnąć z nadmiaru wody. Wrzucić do blednera. Dodać masło oraz majonez. Zbelndować na jednolitą masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na białka jajek. Na wierzch każdego pokruszyć ser gorgonzola. Podawać posypane granatem oraz listkami natki pietruszki.
Smacznego :)
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0