Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Spód ciasta:
- 60 dag herbatników
- 20 dag masła
- 500 ml śmietanki kremówki 36%
- po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
- szklanka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 żółtka
- 1 opakowanie jagód Poltino
- 150 gramów wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki żelatyny
- Pół szklanki gorącej wody
Sposób przygotowania:
Masa do ciasta:
- Śmietankę kremówkę ubij na pianę, następnie dokładnie wymieszaj z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami oraz wiórkami kokosowymi i zblendowanymi jagodami.
- Na koniec dodaj żelatynę rozpuszczoną w gorącej i wodzie, i ponownie zamieszaj.
- Masło ubijaj przez ok. trzy minuty, aż się napuszy, a następnie, ciągle mieszając, połącz z rozkruszonymi herbatnikami.
- Okrągłą formę wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
- Na dnie ułóż herbatniki i na nie wyłóż masę kokosowo - jagodową.
- Wierzch posyp wiórkami i wstaw na dwie godziny do lodówki.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0