Jagodowo - kokosowe ciasto na spodzie z herbatników

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Spód ciasta:
  • 60 dag herbatników
  • 20 dag masła
Składniki na masę ciasta:
  • 500 ml śmietanki kremówki 36%
  • po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 1 opakowanie jagód Poltino
  • 150 gramów wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • Pół szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Masa do ciasta:
  • Śmietankę kremówkę ubij na pianę, następnie dokładnie wymieszaj z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami oraz wiórkami kokosowymi i zblendowanymi jagodami.
  • Na koniec dodaj żelatynę rozpuszczoną w gorącej i wodzie, i ponownie zamieszaj.
  • Masło ubijaj przez ok. trzy minuty, aż się napuszy, a następnie, ciągle mieszając, połącz z rozkruszonymi herbatnikami.
  • Okrągłą formę wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
  • Na dnie ułóż herbatniki i na nie wyłóż masę kokosowo - jagodową.
  • Wierzch posyp wiórkami i wstaw na dwie godziny do lodówki. 
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background