Jajeczne babeczki śniadaniowe ze szpinakiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1 żółta papryka
  • 6 kostek szpinaku rozdrobnionego Poltino
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 6 plasterków boczku
  • 1 łyżeczka wędzonej mielonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki tymianku
  • pół łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Tak samo postąpić z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi.
  • W misce zmiksować jajka i dodać pokrojone warzywa oraz rozmrożony szpinak.
  • Doprawić całość tymiankiem, oregano, wędzoną słodką papryką oraz solą i pieprzem.
  • Wszystko razem porządnie wymieszać.
  • Tak przygotowaną masę wlewać do kokilek na babeczki i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background