Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 10 jajek
- 1 żółta papryka
- 6 kostek szpinaku rozdrobnionego Poltino
- garść pomidorków koktajlowych
- 6 plasterków boczku
- 1 łyżeczka wędzonej mielonej słodkiej papryki
- pół łyżeczki tymianku
- pół łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Paprykę umyć i pokroić w drobną kosteczkę.
- Tak samo postąpić z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi.
- W misce zmiksować jajka i dodać pokrojone warzywa oraz rozmrożony szpinak.
- Doprawić całość tymiankiem, oregano, wędzoną słodką papryką oraz solą i pieprzem.
- Wszystko razem porządnie wymieszać.
- Tak przygotowaną masę wlewać do kokilek na babeczki i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0