Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 mała pierś z kurczaka lub indyka
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 1 duża marchewka
- Pół opakowania pieczarek Poltino
- 1 łyżka masła
- Sok z limonki
- Dwie łyżki oliwy
- Sól
- Pieprz
- Półtorej szklanki wrzątku
- 1 szklanka bulionu warzywnego
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła.
- Wymieszać i wsypać kuskus.
- Przykryć i odstawić na około 5 minut.
- Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pieczarki.
- Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka.
- Smażyć razem około 6 minut.
- Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę.
- Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego.
- Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0