Kasza kuskus z brukselką i pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 mała pierś z kurczaka lub indyka
  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 duża marchewka
  • Pół opakowania pieczarek Poltino
  • 1 łyżka masła
  • Sok z limonki
  • Dwie łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Półtorej szklanki wrzątku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła.
  • Wymieszać i wsypać kuskus.
  • Przykryć i odstawić na około 5 minut.
  • Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pieczarki.
  • Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka.
  • Smażyć razem około 6 minut.
  • Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę.
  • Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego.
  • Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background