Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 500 gramów mięsa mielonego
- 2 opakowania zupy krem Poltino
- 2 kajzerki namoczone w mleku
- 1 jajko
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Pół pęczka natki pietruszki
- Bułka tarta
- Mąką do obtoczenia
- Sól
- Pieprz
- 1,5 litra wody
Sposób przygotowania:
- Wodę postawić na gazie i zagotować.
- Mięso mielone wymieszać z odciśniętymi z mleka kajzerkami, jajkiem, pokrojoną drobniutko cebula, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i poszatkowaną natką pietruszki.
- Wymieszać i dodać bułki tartej tyle, żeby uzyskać zwartą konsystencję.
- Dodać sól i pieprz do smaku.
- Z wyrobionego mięsa formować kuleczki i obtaczać je w mące.
- Następnie wrzucić do gotującej się wody i gotować około 4 – 5 minut.
- W oddzielnym garnku ugotować zupy krem Poltino, według instrukcji na opakowaniu.
- Wrzucić ugotowane pulpety i gotować razem jeszcze około 4 minut, co jakiś czas mieszając.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0