Klopsy mięsne w sosie pomidorowym

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 500 gramów mięsa mielonego
  • 2 opakowania zupy krem Poltino
  • 2 kajzerki namoczone w mleku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Bułka tarta
  • Mąką do obtoczenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 1,5 litra wody

Sposób przygotowania:

  • Wodę postawić na gazie i zagotować.
  • Mięso mielone wymieszać z odciśniętymi z mleka kajzerkami, jajkiem, pokrojoną drobniutko cebula, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i poszatkowaną natką pietruszki.
  • Wymieszać i dodać bułki tartej tyle, żeby uzyskać zwartą konsystencję.
  • Dodać sól i pieprz do smaku.
  • Z wyrobionego mięsa formować kuleczki i obtaczać je w mące.
  • Następnie wrzucić do gotującej się wody i gotować około 4 – 5 minut.
  • W oddzielnym garnku ugotować zupy krem Poltino, według instrukcji na opakowaniu.
  • Wrzucić ugotowane pulpety i gotować razem jeszcze około 4 minut, co jakiś czas mieszając.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background