Kruche ciasteczka świąteczne z nadzieniem

Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 50 min
Ilość porcji: 40
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 łyżki marmolady pączkowej o smaku różanym Poltino
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 gramów masła
  • 100 gramów cukru pudru
  • 1 duże jajko
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypać mąkę oraz cukier puder.
  • Następnie dodać cukier waniliowy.
  • Wszystko razem porządnie wymieszać.
  • Do tak przygotowanych składników dodać masło oraz jajko.
  • Rękami wyrobić jednolite ciasto.
  • Następnie uformować kulkę, zawinąć w folię i włożyć o lodówki na około 3 godziny.
  • Ciasto odrywać porcjami i rozwałkowywać.
  • Następnie formą do ciasteczek wykrawać ciasteczka.
  • W połowie przygotowanych ciasteczek na środku wyciąć dodatkowy kształt np. serduszka.
  • Piec na wyłożonej papierem do pieczenia blasze przez około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  • Po wyjęciu ciasteczka ostudzić.
  • Następnie na pełne ciasteczka nakładać marmoladę i na wierzch położyć ciasteczka z wyciętym w środku wzorem.
  • Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background