Zupa z zielonego groszku

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 35 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonego groszku Poltino
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
  • Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem przez 1 minutę.
  • Następnie wrzucić groszek oraz szpinak i smażyć razem przez około 5 minut.
  • Całość zalać bulionem drobiowym i dodać natkę pietruszki, koperek, gałkę muszkatołową oraz majeranek.
  • Gotować po przykryciem przez około 20 minut.
  • Po tym czasie wszystko zblendować i dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku i wymieszać.
  • Gotować jeszcze około 3 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background