Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół awokado
- Półtorej szklanki makaronu razowego penne
- 6 – 7 różyczek brokułów
- Pół szklanki zielonego groszku
- Pół szklanki fasolki szparagowej
- Garść orzeszków pinii
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu.
- Brokuły, groszek i fasolkę ugotować w osolonej wodzie, aż będą miękkie.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę.
- Ugotowane warzywa wymieszać z makaronem i awokado.
- Polać całość oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, posypać orzeszkami pinii.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0