Przepis na Makaron Razowy na Zielono | Poltino

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół awokado
  • Półtorej szklanki makaronu razowego penne
  • 6 – 7 różyczek brokułów
  • Pół szklanki zielonego groszku
  • Pół szklanki fasolki szparagowej
  • Garść orzeszków pinii
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente, według instrukcji na opakowaniu.

Brokuły, groszek i fasolkę ugotować w osolonej wodzie, aż będą miękkie.

Awokado obrać i pokroić w kostkę.

Ugotowane warzywa wymieszać z makaronem i awokado. Polać całość oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, posypać orzeszkami pinii.

Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background