Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie „Buraczki puree Poltino”
- 3 jabłka
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki drobnego cukru brązowego
- 300 ml jogurtu naturalnego gęstego
- 2 łyżki masła klarowanego do smażenia
Sposób przygotowania:
- Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć jabłka w dodaj 1 łyżkę cukru brązowego. Smaż do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać. Następnie dodaj puree z buraków i drugą łyżkę cukru brązowego. Wymieszaj i smaż jeszcze przez około 5 minut pod przykryciem. Co jakiś czas zamieszaj. Po usmażeniu odstaw do ostudzenia.
- Gdy masa będzie już chłodna zblenduj ją i powoli dodawaj jogurt.
- Na koniec dodaj sok z połowy cytryny i wszystko razem porządnie wymieszaj.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0