Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie malin Poltino
- 6 białek
- Sól
- 300 gramów cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 250 gramów sera mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 400 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
- Białka należy ubić z cukrem, szczyptą soli i sokiem cytrynowym.
- Pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną.
- Bezę wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
- Nadać jej kształt okręgu.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i od razu zmniejszyć temperaturę do 150°C.
- Piec 90 minut. Bezę ostudź w wyłączonym piekarniku.
- Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
- Zmiksować z mascarpone i malinami.
- Krem wyłożyć na wystudzony bezowy spód.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0