Placuszki z kalafiora

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • 1 cebula
  • 4 łyzki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Kalafior rozmrozić a następnie zblendować na miałką masę.
  • Wrzucić ją do miski i dodać mąkę, jajko, mąkę ziemniaczaną oraz dodać gałkę muszkatołową.
  • Całość zmiksować na jednolitą masę.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Na patelni rozgrzać olej i wkładać łyżką ciasto formując placuszki.
  • Smażyć na złoty kolor z każdej ze stron.
  • Po usmażeniu osuszyć na ręczniku papierowym.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background