Nasze sprawdzone przepisy
Placuszki z kalafiora
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Poltino Przepisy kulinarne 134
0
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 1 cebula
- 4 łyzki mąki pszennej
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- Sól
- Pieprz
- Pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Kalafior rozmrozić a następnie zblendować na miałką masę.
- Wrzucić ją do miski i dodać mąkę, jajko, mąkę ziemniaczaną oraz dodać gałkę muszkatołową.
- Całość zmiksować na jednolitą masę.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzać olej i wkładać łyżką ciasto formując placuszki.
- Smażyć na złoty kolor z każdej ze stron.
- Po usmażeniu osuszyć na ręczniku papierowym.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0