Gulasz z soczewicy z marchewką

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
  • 2 puszki soczewicy zielonej
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 1 łyżka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

  • W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
  • Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem przez 1 minutę.
  • Po tym czasie dodać włoszczyznę i marchewkę i smażyć całość pod przykryciem przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Gdy czas minie wrzucić soczewicę razem z zalewą i wymieszać.
  • Całość zalać bulionem wołowym, dodać mieloną ostrą paprykę, majeranek oraz tymianek i koncentrat pomidorowy.
  • Wymieszać.
  • Doprawić cukrem, sola i pieprzem i ponownie wymieszać.
  • Gotować pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background