Nasze sprawdzone przepisy
Gulasz z soczewicy z marchewką
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Poltino Przepisy kulinarne 121
0
Składniki:
- 1 opakowanie marchewki Poltino
- 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
- 2 puszki soczewicy zielonej
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu wołowego
- 1 łyżka mielonej ostrej papryki
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- Sól
- Pieprz
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka cukru
Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
- Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć razem przez 1 minutę.
- Po tym czasie dodać włoszczyznę i marchewkę i smażyć całość pod przykryciem przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Gdy czas minie wrzucić soczewicę razem z zalewą i wymieszać.
- Całość zalać bulionem wołowym, dodać mieloną ostrą paprykę, majeranek oraz tymianek i koncentrat pomidorowy.
- Wymieszać.
- Doprawić cukrem, sola i pieprzem i ponownie wymieszać.
- Gotować pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0